Afkoeling in de bergen?

Wat is het fijn om tussen alle bedrijven door een week van rust te mogen hebben. Terwijl je in gedachten nog altijd bezig bent met regelen, organiseren en plannen maken, kon er nu ruimte zijn voor ontspanning, hoewel…… bergen beklimmen is toch wel een hele inspanning. Al wordt het eerste stuk wat makkelijker gemaakt door gebruik te maken van een kortingskaart. Daardoor stap je eenvoudig in een cabine of stoeltjeslift. Onderweg naar boven komt er al een gevoel van rust over je heen. De drukte van het dal achterlatend en de geuren en geluiden van de bergwereld in je opnemend. Normaal is het boven in de bergen een stuk koeler dan in het dal en heb je het ondanks het wandelen niet snel warm. Nu waren daar de temperaturen zelfs hoog, dus insmeren, zonnebril op, pet op,voldoende waterflessen, proviand en lopen. Bartel op nieuwe bergschoenen, wat is hij gegroeid in korte tijd!

Wat zijn de bergen toch indrukwekkend. Het wordt vaak aangehaald in preken, in de bergen kom je onder de indruk van Gods Majesteit en scheppende kracht. Je voelt jezelf klein worden, wij met al onze grootse plannen zijn dan maar nietige mensen. Wat mooi om dan door bijvoorbeeld een kruis op de top met tekst gewezen te worden op het enige nodige: de Heere Jezus als Zaligmaker. En dan zomaar tijdens een rustpunt een ontmoeting hebben met een vrouw die wachtte op haar man en zonen en in gesprek raken over het geloof en Gods leiding in je leven. Bleken we lid te zijn van hetzelfde kerkverband.

Prachtig zijn ook de bloemen, nooit geweten dat

de Hongaarse Gentiaan hier zo mooi bloeit. Heerlijk, de blauwe bessen. Vlinders, vogels en insecten in allerlei soorten. Schitterende uitzichten aan alle kanten. Maar ook flinke rotsblokken, boomwortels, uitgehakte paadjes, losliggende stenen. Goed opletten dus, handig dat we wandelstokken bij ons hadden, die geven echt steun.

Moe maar voldaan hoorden we hoe ’s avonds de schapen onder luid geblaat naar de stal werden gebracht. Iedere ochtend waren zij onze wekker. Zaterdagochtend reden wij dwars door Oostenrijk weer naar Hongarije en zagen het berglandschap veranderen in heuvels en uiteindelijk tot het vlakke land van onze omgeving. Weer thuis…waar Lorens nog 1 week vakantie heeft om de puntjes op de i te gaan zetten voor de verdiepingsreizen Hongarije die hij wil gaan organiseren.

Hartelijke groeten,
Lorens, Joke en Bartel Knap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2021 - Stichting MiKE